Ανησυχία για τη διάλυση της ΕΕ εκφράζει το 40% των στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων και προφανώς «οι αγορές» έχουν ήδη ξεκινήσει να επανεξετάζουν τους σχεδιασμούς τους για το άμεσο μέλλον.
Σε δημοσκόπηση του «Economist» ρωτήθηκαν 1437 ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων σχετικά με το Grexit και το ενδεχόμενο ενός ντόμινο εξόδου κι άλλων χωρών από την ευρωζώνη: « Οι Τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες πιστεύουν πως μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ – ένα Grexit – θα οδηγήσει κι άλλες χώρες στην έξοδο από την ζώνη του ενιαίου νομίσματος κατά τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια ».
Economist: «Ο κίνδυνος ότι αυτή η πιθανή αντίδραση ντόμινο θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει στην κατάρρευση της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της τονίζεται στην έρευνα μας. Το 11% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το ευρώ δεν θα υφίσταται πλέον ως νόμισμα σε χρονικό διάστημα 10 χρόνων».
Σε αυτό το ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον του τεράστιου ανταγωνισμού και των στρατηγικών συμφερόντων η δική μας κυβέρνηση φαίνεται ότι χάνεται στη μετάφραση. Αντί να εκμεταλλευτεί τις αντιθέσεις επιδιώκοντας ένα Grexit τώρα, να επιδιώξει νέες συμμαχίες, να σχεδιάσει την επανακατάκτηση της δικής μας παραγωγικής δυνατότητας και να θωρακίσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού απέναντι στις κοσμογονικές αλλαγές που έρχονται, εκλιπαρεί την γερμανοκρατούμενη ευρωπαϊκή ολιγαρχία για να ανακεφαλαιώσει τους μπαταρισμένους εγχώριους τραπεζίτες, υπογράφει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των στρατηγικών μας υποδομών, δίνει γη και ύδωρ υποθηκεύοντας το μέλλον για τις ερχόμενες δεκαετίες.